Как да си направим синьо смути?

Jun/ 3/2020

Как да си направим синьо смути?

Мечтаете ли си за закуска с цвят на море, събуждаща всички сетива и зареждаща с усмивки за целия ден? Синият цвят може би не изглежда като най-естествения за храна, но това е заблуда. Много храни и растения съдържат естествен син пигмент и сега ще ви разкрием как да си направите смути с ярък син цвят с изцяло натурални съставки.

Тюркоазено смути

Тюркоазеният цвят се постига най-често с помощта на синя спирулина. Спирулината е суперхрана, пълна с протеини и витамини, и естествен оцветител. Синята спирулина често има по-ненатрапчив аромат и вкус от зелената и е подходящ оцветител не само за смути, но и за сладолед, сладкиши и други изкушения. Най-популярните рецепти за тюркоазено смути включват банан, кисело мляко, кокосово мляко и всякакви други бели съставки, които помагат за запазването на свежия морски цвят на смутито. Украсете с парченца банан, боровинки или пък ягоди отгоре!

Рецепта за смути със синя спирулина:

1 банан

1 лъжичка протеин на прах с вкус на ванилия

2 препълнени лъжици кисело мляко

Няколко кубчета лед

1 чаша бадемово мляко

1-2 лъжички синя спирулина на прах

Блендирайте всички съставки, отгоре украсете с боровинки, ядки, кокосови стърготини или каквото имате в наличност. Изпратете ни снимка, за да я публикуваме в профила ни в Instagram!

Лилаво смути

Смути с лилав оттенък можете да си направите и само с пресни или замразени плодове. Боровинките и къпините са отличен оцветител, а за сгъстяване можете да ползвате любимия на всички банан. Интензитетът на цвета зависи от количеството черни/лилави плодове, но ако искате да го подсилите, можете да добавите и мъничко синя спирулина.

Рецепта за боровинково смути:

1 ч.ч. боровинки, изстудени в хладилник

2 банана

1 с.л. мед

По желание добавете семена чиа, ядково мляко или пък кисело мляко. Гарнирайте със свежи горски плодове, ядки, семена, банани и кокос!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Смути купи

▷ Смути купи /интересни статии/ | Cocobowl.eu

Как да си направим синьо смути?

Как да си направим синьо смути?

Мечтаете ли си за закуска с цвят на море, събуждаща всички сетива и зареждаща с усмивки за целия ден? Синият цвят може би не изглежда като най-естествения Мечтаете ли си за закуска с цвят на море, събуждаща всички сетива и зареждаща с усмивки за целия ден? Синият цвят може би не изглежда като най-естествения 2020-06-03T18:37:40+03:00 Как да си направим синьо смути?

<p>Мечтаете ли си за закуска с цвят на море, събуждаща всички сетива и зареждаща с усмивки за целия ден? Синият цвят може би не изглежда като най-естествения за храна, но това е заблуда. Много храни и растения съдържат естествен син пигмент и сега ще ви разкрием как да си направите смути с ярък син цвят с изцяло натурални съставки.</p> <h2>Тюркоазено смути</h2> <p>Тюркоазеният цвят се постига най-често с помощта на синя спирулина. Спирулината е суперхрана, пълна с протеини и витамини, и естествен оцветител. Синята спирулина често има по-ненатрапчив аромат и вкус от зелената и е подходящ оцветител не само за смути, но и за сладолед, сладкиши и други изкушения. Най-популярните рецепти за тюркоазено смути включват банан, кисело мляко, кокосово мляко и всякакви други бели съставки, които помагат за запазването на свежия морски цвят на смутито. Украсете с парченца банан, боровинки или пък ягоди отгоре!</p> <h3>Рецепта за смути със синя спирулина:</h3> <p>1 банан</p> <p>1 лъжичка протеин на прах с вкус на ванилия</p> <p>2 препълнени лъжици кисело мляко</p> <p>Няколко кубчета лед</p> <p>1 чаша бадемово мляко</p> <p>1-2 лъжички синя спирулина на прах</p> <p>Блендирайте всички съставки, отгоре украсете с боровинки, ядки, кокосови стърготини или каквото имате в наличност. Изпратете ни снимка, за да я публикуваме в профила ни в Instagram!</p> <h2>Лилаво смути</h2> <p>Смути с лилав оттенък можете да си направите и само с пресни или замразени плодове. Боровинките и къпините са отличен оцветител, а за сгъстяване можете да ползвате любимия на всички банан. Интензитетът на цвета зависи от количеството черни/лилави плодове, но ако искате да го подсилите, можете да добавите и мъничко синя спирулина.</p> <h2>Рецепта за боровинково смути:</h2> <p>1 ч.ч. боровинки, изстудени в хладилник</p> <p>2 банана</p> <p>1 с.л. мед</p> <p>По желание добавете семена чиа, ядково мляко или пък кисело мляко. Гарнирайте със свежи горски плодове, ядки, семена, банани и кокос!</p>

Сравнение на продукти